Wat is een groendak?

Wat is een groendak

Een groendak is een dak bedekt met allerlei verschillende soorten levende planten. Op een groendak wordt vooral gewerkt met sedum planten. Een groendak kun je herkennen aan de prachtig bloeiende planten en bloemen op een dak. In de zomer trekt dit veel mooie insecten aan die belangrijk zijn voor onze biodiversiteit.

Voorheen zag je een groendak vaak alleen op platte daken, maar tegenwoordig wordt het zowel op platte-, schuine– als ronde daken toegepast. Ieder type dak kent een eigen sedumdak oplossing voor het mooiste en meest betrouwbare resultaat. Dit betekent dan ook dat nagenoeg ieder dak van iedere woning en pand geschikt is om hiervoor te gebruiken. Om de aanschaf van een groendak te stimuleren geven veel Gemeente en Waterschappen momenteel subsidie op een groendak.

Benamingen

In de branche zijn er allerlei begrippen die gebruikt worden voor het aanduiden van een groendak. Dit maakt het niet altijd even makkelijk, maar daarom een aantal begrippen op een rijtje die dezelfde betekenis hebben: sedumdak, vegetatiedak, natuurdak, kruidendak, daktuin, verticale tuin en misschien nog wel meer begrippen en benamingen die wij zelf nog niet tegen zijn gekomen. Vaak wordt er hetzelfde bedoeld met deze begrippen.

Voor ieder groendak kan er gekozen worden voor andere soorten planten, maar de meest gebruikte plantensoort is sedum. Deze planten soort is familie van de vetplanten en heeft vele voordelen.

Ik wil ook een dak met planten aanleggen

Ben je ook van plan om een sedumdak aan te gaan leggen, dan ben je bij Sedumdak-online.nl aan het juiste adres. Wij zijn een specialist op het gebied van de levering en aanleg van een groendak/sedumdak. Indien gewenst kun je ook een groendak aanschaffen met zonnepanelen, dit brengt grote voordelen met zich mee.

De eerste stap is dat je zelf moet bepalen of je het sedumdak zelf wilt aanleggen of dat je het graag wilt laten aanleggen door ons. Twijfel je hier aan, neem dan gewoon even contact met ons op. Dan bekijken we jullie specifieke situatie en geven we een advies wat voor jullie de beste oplossing is. Je kunt er dan altijd later nog voor kiezen om het zelf aan te leggen of door ons te laten doen. Laten we elkaar snel spreken!