Verticale tuin

Verticale tuin

Naast het dak vergroenen met een sedumdak, zijn er ook volop mogelijkheden voor groen aan de muur. Dit kan aan een buitenmuur, maar ook binnen kunnen de muren vergroend worden. Er komt steeds meer vraag naar een groene muur of een verticale tuin. Dit brengt ook vele voordelen met zich mee. Sedumdak-online.nl helpt je graag bij je gehele groene project.

Wat is een verticale tuin?

Een verticale tuin is eigenlijk niets meer dan een groene muur. Deze kan bedekt worden met allerlei soorten planten of bijvoorbeeld met speciaal mos. Op deze manier wordt niet alleen het dak vergroend, maar ook de buiten- en binnenmuren waardoor het nog duurzamer is. Daarnaast zijn er grote voordelen van een verticale tuin, waardoor steeds meer particulieren en bedrijven de mogelijkheden bekijken.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden in een verticale tuin, groene muur, moswand etc. We lichten ze graag allemaal toe.

Verticale tuin buiten

Indien je een woning of pand aan de buitenkant wilt gaan vergroenen, dan kan dat met een groene muur buiten. Er wordt dan gebruik gemaakt van gevelbeplanting, zodat de muur wordt omgetoverd in een groene beleving. Dit geeft een erg duurzame look aan je pand wat grote indruk kan maken op klanten en je zichtbaarheid.

Groene gevel


Voordelen groene gevel

✔ Houdt water vast

✔ Verhoging biodiversiteit

✔ Zuivert lucht en produceert zuurstof

✔ Verkoeling van de omgeving

✔ Groene eyecatcher

Verticale tuin binnen

Wij helpen graag om het groen ook meer naar binnen te trekken. Op die manier krijg je binnen ook steeds meer een buitengevoel. Dat kan op allerlei manieren. Zo kunnen we een groene muur maken met planten, een moswand of misschilderij aanbrengen en planten toevoegen aan het interieur. Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers het steeds belangrijker vinden om in een inspirerende en duurzame omgeving te werken. Daar sluit groen helemaal bij aan.

Groene muur met planten

Met het document gaan de initiatiefnemers de voordelen van een sedumdak onder de aandacht brengen bij de bewoners. Hierbij bieden wij ook altijd de mogelijkheid aan om een informatiebijeenkomst te organiseren voor de deelnemers. Dit kan digitaal of op locatie. Op die manier kunnen we vragen beantwoorden en alles nog eens goed toelichten. Dit alles gebeurd altijd in overleg met de organisatoren van het collectief.

Groene muur met planten


Voordelen groene muur met planten

✔ Gezond binnenklimaat

✔ Verbetering akoestiek ruimte

✔ Zuivert lucht en produceert zuurstof

✔ Hogere arbeidsproductiviteit

✔ Duurzame uitstraling

Moswand of mosschilderij

Naast levende planten werken wij ook met mos om wanden te vergroenen. Dit kan in de vorm van een moswand of in de vorm van een mosschilderij in allerlei kleuren en vormen. Vaak combineren we planten met mos voor het meest optimale effect van de groene ruimte. Doordat alles op maat wordt gemaakt, is er voor iedere ruimte ene mooie oplossing te bedenken. Onze adviseurs denken hier dan ook graag in mee.

Moswand binnen


Voordelen moswand of misschilderij

✔ Gezond binnenklimaat

✔ Verbetering akoestiek ruimte

✔ Zuivert lucht en produceert zuurstof

✔ Hogere arbeidsproductiviteit

✔ Werkt brandvertragend

✔ Geen water en onderhoud nodig

Impressie groene beleving

Zakelijk of particulier aan de slag met een verticale tuin?

Ben je van plan om meer groen toe te voegen aan je pand (binnen of buiten)? Neem dan contact met ons op, zodat onze adviseurs de mogelijkheden voor jullie situatie kunnen bespreken onder het genot van een kop koffie.