Verticale tuin

Verticale tuin

VERTICALE TUIN

opname regenwater l groen kantoor I luchtzuiverend

Naast het pand vergroenen met een sedum dak en een moswand, zijn er ook volop mogelijkheden voor echte planten aan de muur. Dit kan aan een buitenmuur, maar ook binnen kunnen de muren vergroend worden. Er komt steeds meer vraag naar een verticale tuin, ook wel groene muur of plantenwand genoemd. Dit brengt ook vele voordelen met zich mee. Sedumdak-online.nl helpt je graag bij je gehele groen project.

OFFERTE AANVRAGEN
VERTICALE TUIN

✔ Scherpe prijs

✔ Vrijblijvend

✔ Binnen 8 uur reactie

✔ Advies op maat

Voorbeelden verticale tuin

Wat is een verticale tuin?

Een verticale tuin is eigenlijk “gewoon” een groene muur. Deze kan bedekt worden met allerlei soorten levende gevel planten. Indien gewenst kan het ook met neppe planten en speciale mossen. Op deze manier worden de binnen en of buiten muren groener en krijgt het pand een hele andere uitstraling. Daarnaast zitten er vele voordelen aan verticale tuinen, waardoor steeds meer particulieren en bedrijven de mogelijkheden inzien en hiermee aan de slag gaan.

Een verticaal tuin staat ook wel bekend als groene muur, plantenmuur, groene wand of groene gevel. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een groene muur of plantenmuur. Zo kan het zowel binnen als buiten toegepast worden en werken we met veel verschillende soorten planten. We vertellen je graag meer over verticale tuinen en gevel planten.

Verticale tuin buiten

Indien je een woning of pand aan de buitenkant wilt gaan vergroenen, dan kan dat met een verticale tuin buiten of plantenwand buiten. Er wordt dan gebruik gemaakt van gevel planten, zodat de muur wordt omgetoverd in een groene gevel. Dit geeft een erg duurzame look aan je pand wat grote indruk kan maken op klanten en je zichtbaarheid.

Verticale tuin buiten


Voordelen groene gevel buiten

✔ Houdt water vast

✔ Verhoging biodiversiteit

✔ Zuivert lucht en produceert zuurstof

✔ Verkoeling van de omgeving

✔ Groene eyecatcher

✔ 15% toename arbeidsproductiviteit

Verticale tuin wand binnen

Wij helpen graag om het groen ook meer naar binnen te trekken. Op die manier krijg je binnen ook steeds meer een buitengevoel. Dat kan op allerlei manieren. Zo kunnen we een groene muur maken met een groene plantenwand, een moswand, een mosschilderij aanbrengen en planten toevoegen aan het interieur.

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers het steeds belangrijker vinden om in een gezonde, inspirerende en duurzame omgeving te werken. Daar sluit een plantenwand helemaal bij aan, dus vergeet dit aspect niet bij de inrichting van je kantoor. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor een plantenwand binnen, onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Onderhoud verticale tuin wand

De groene muur wordt opgebouwd uit panelen met levende planten. De planten hebben water en onderhoud nodig om lang mee te gaan. Wij bieden ook onderhoudscontracten aan bij onze verticaal tuin om dit geheel uit handen te nemen. Er wordt een irrigatiesysteem aangelegd en jaarlijks wordt het onderhoud uitgevoerd door onze groene helden. Op die manier gaat de groene muur erg lang mee en is het een duurzame investering.


Voordelen groene muur binnen

✔ Gezond binnenklimaat

✔ Verbetering akoestiek ruimte

✔ Zuivert lucht en produceert zuurstof

✔ Hogere arbeidsproductiviteit (15%)

✔ Duurzame en frisse uitstraling

Groene muur met planten

Wat zijn de kosten van een verticale tuin?

De kosten voor een verticale tuin, groene muur of plantenwand verschillen o.b.v. de wensen die er zijn. Zo heeft het type plant, de grote per m2, de bereikbaarheid, aanwezigheid van een wateraansluiting, voldoende licht etc. allemaal invloed op de totaal prijs. De gemiddelde prijs voor een verticale tuin ligt tussen de €350 en €850 per m2 in. Wil je weten wat een verticale tuin kost voor jou project? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Zakelijk of particulier aan de slag met een groene muur?

Ben je van plan om een groene muur te plaatsen in je pand of woning (binnen of buiten) met planten aan de muur? Neem dan contact met ons op, zodat onze adviseurs de mogelijkheden voor jullie situatie kunnen bespreken onder het genot van een kop koffie.