Sedum dak

Sedum dak

SEDUM DAK

opname regenwater l isolatie I toename biodiversiteit

Net als een verticale tuin en een moswand, is een sedum dak een geweldige toevoeging aan je woning of pand. Het houdt je pand of woning koel en het zorgt voor enorme biodiversiteit. Iets dat steeds belangrijker wordt voor klimaatadaptie. Sedumdaken kennen vele voordelen voor zowel het pand als de omgeving eromheen. Dat is de reden dat Sedumdak-online.nl zicht heeft gespecialiseerd in de verkoop en aanleg van een sedum dak.

ONTVANG EEN OFFERTE

✔ Binnen zes weken geïnstalleerd

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Binnen 8 uur reactie

✔ Advies op maat

Voorbeelden sedum dak & groen dak

Wat is een sedum dak?

Een sedum dak is een dak waar levende planten op aangelegd worden op een speciale onderlaag. Het staat ook wel bekend als groen dak, groendak, zedumdak, groene daken en sedumdakbedekking. Het is dus een tuin op een dak.

Een sedumdak kan aangelegd worden op een plat dak en schuine daken met een helling van maximaal 50 graden. Daardoor zijn er veel mogelijkheden op het dak.

Steeds meer Gemeenten en Waterschappen geven subsidie op een groen dak omdat het een positief effect heeft op de biodiversiteit en wateropslag. Belangrijke aspecten om iets te doen aan klimaatadaptatie.

Voordelen sedum dak

Een sedumdak of groen dak kent vele voordelen waardoor de populariteit enorm toeneemt. Los van dat het er erg mooi uitziet, hebben groendaken veel voordelen. Het houdt regenwater vast, waardoor de rioleringen niet overbelast raken. Daarnaast verkoelt het de gehele omgeving binnen en buiten een pand.

Sedumdak in bloei


Voordelen sedum dak

✔ Isoleert je woning of pand tot wel 10 graden

✔ Verlenging levensduur dakbedekking

✔ Meer rendement zonnepanelen (+12%)

Hogere biodiversiteit

✔ Regenwater opname tot 40L per m2

Subsidie Gemeente tot €50 per m2

✔ Brandvertragend

✔ Hogere pandwaarde

Sedumdak zelf aanleggen of laten aanleggen

Een groen dak kun je zelf aanleggen of laten aanleggen door onze groendak helden. Indien je ervoor kiest om zelf een groendak aan te leggen, dan kun je alle materialen bestellen in onze webshop. Wij leveren de materialen binnen 7 werkdagen bij je thuis op pallets, zodat je ermee aan de slag kunt gaan.

Uiteraard helpen wij je ook graag bij het aanleggen van het sedumdak. Daarvoor hebben wij ervaren en professionele groendak helden. Wij verzorgen het project dan van advies tot en met de uitvoering. Doe een offerte aanvraag om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een groen dak voor jouw project.

Wat zijn de kosten van een sedumdak?

De kosten voor een sedumdak hangen af van een aantal factoren. Zo speelt mee of je het sedum dak zelf gaat aanleggen of het wilt laten doen. Ook het type oplossing (lichtgewicht of normaal gewicht sedumdak) speelt mee. De gemiddelde kosten voor het zelf aanleggen van een sedumdak liggen tussen de €45 en €75 per m2. Indien je het wilt laten aanleggen liggen de kosten tussen de €75 en €120 per m2. We helpen je graag verder met een offerte op maat.

Subsidie Gemeente en Waterschap op groen dak

Zoals aangegeven stimuleren steeds meer Gemeenten en Waterschappen de aanschaf van een sedumdak. Ze vinden het belangrijk dat de steden en de regio’s groener worden. Door de vele voordelen zoals waterberging en verkoeling van de stad, kunnen grote problemen zoals overstromingen voorkomen worden.

De subsidie voor een groen dak is per Gemeente anders en kan oplopen tot wel €50 per m2. Bekijk ons subsidie overzicht om te kijken of je in aanmerking komt voor subsidie. Je kunt ook altijd via deze link bij de overheid kijken of je nog andere subsidies krijgt voor het afkoppelen van regenwater en plaatsing van een groen dak.

Daarnaast wordt er ook vaak subsidie gegeven op de constructeur die de sterkte en draagkracht van de dakconstructie kan bepalen. Schakel dan ook een constructeur in als je er zeker van wilt zijn dat je dak sterk genoeg is voor een groendak.

Sedumdak met zonnepanelen

Een sedumdak met zonnepanelen is de beste manier om het maximale rendement uit je dak te halen. De sedumplanten houden je dak en de zonnepanelen koel, waardoor de zonnepanelen beter presteren. Hiermee behaal je tot wel 12% meer rendement uit je zonnepanelen. Wij werken samen met installatiepartners om een sedumdak met zonnepanelen gecombineerd aan te leggen. Onze adviseurs helpen je graag verder met het bespreken van de mogelijkheden.

Zakelijk of particulier aan de slag met een sedumdak?

Ben je van plan om een sedum aan te laten leggen op je woning of pand? Neem dan contact met ons op, zodat onze adviseurs de mogelijkheden voor jullie situatie kunnen bespreken onder het genot van een kop koffie.