Onderhoud sedumdak

Onderhoud sedumdak

Als je sedumdak eenmaal aangelegd is, hoe zit het dan met het onderhoud van je sedumdak. Hoe zorg je ervoor dat je er jaren plezier van hebt.

Sedumdak onderhoud

Onderhoud van je sedumdak

Een sedumdak heeft bijna geen onderhoud nodig. De planten worden gevoed door het licht en de regen en groeien op die manier lekker door. Om het sedumdak wel zo optimaal mogelijk te houden hebben wij een advies voor je sedumdak. Onderstaande tips kun je het beste uitvoeren voor het beste resultaat.

Sedumdak bemesten

Het sedumdak moet per vier maanden bemest worden voor het beste resultaat. Je kunt dit het beste doen in de maanden maart/april en juli/augustus en dan weer vier maanden later. Hierbij adviseren wij minimaal 1 kg bemesting per 20 m2. Je kunt dit doen met de Sedum mest van Sedumdak-online, te bestellen in de webshop.

Doe je een nabestelling voor de mest? Stuur ons dan eerst even een mail, dan regelen we dat voor je.

Sedum mest Sedumdak-online.nl

Onkruid op sedumdak

Net als in een normale tuin, groeit er ook soms onkruid op een sedumdak. Tijdens het bemesten kun je er voor kiezen om het onkruid uit het sedumdak te verwijderen. Hierbij kun je prima over het sedumdak heenlopen. Alleen als er sneeuw op het dak ligt, het buiten vriest of het buiten dertig graden is raden wij het lopen over het dak af. In deze situaties is de kans op schade aan je dak namelijk groter en dat willen we niet hebben.

Onkruid op sedumdak

Bewateren sedumdak

Tijdens het aanleggen van het sedumdak adviseren wij om veel water te geven. Doe dit steeds tussentijds bij het aanleggen van de verschillende lagen, zodat alles goed vochtig is. Als het dak eenmaal ligt, dan nog goed watergeven op het sedum zelf.

Het Sedumdak kan korte periodes van droogte overleven. Indien een droge periode langer dan drie tot vier weken duurt, dan worden de blaadjes rood. Dan is het verstandig om extra water te geven. Dit kan twee keer per week en dan vooral in de avonduren. Het sedumdak wordt dan snel groener en blijf dit doen tot het weer gaat regenen.

Je kunt er ook voor kiezen om te werken met een bewateringssysteem. Indien deze wens er is, dan kunnen wij je daarbij helpen. Indien je hier zelf mee aan de slag wilt gaan, bekijken dan eens de producten van Gardena.