Wat zijn de kosten voor een sedumdak?

Groendak prijs

De prijs voor een groendak kan erg variëren en is afhankelijk van het type groendak oplossing dat je kiest. De prijs varieert vanaf €29,95 tot €150 per vierkante meter. Onderstaande aspecten spelen allemaal mee voor het bepalen van de definitieve prijs. Wil je weten wat een sedumdak voor jouw situatie gaat kosten? Vraag een offerte aan of bekijk onze webshop.

Prijs voor zelf aanleggen of laten aanleggen groendak

De kosten voor het zelf aanleggen van een sedumdak zijn goedkoper dan als je het sedumdak laat aanleggen. Indien je kiest voor het zelf aanleggen van je sedumdak, dan leveren wij alle benodigde materialen bij je thuis. Je kunt dan zelf aan de slag met de aanleg.

Kies je in dat geval voor het aanleggen van je groendak met bijvoorbeeld een sedumbak oplossing, dan zal de investering tussen de €70 en €85 per vierkante meter zijn. Gaat je voorkeur uit naar de aanleg met een sedummat mix oplossing, dan ligt de totaalprijs tussen de €80 en de €100 per vierkante meter. Hier zijn meer materialen voor benodigd.

Kies je er echter voor om het sedumdak aan te laten leggen door professionals, dan komen er installatiekosten bij. Afhankelijk van de woonplaats en bereikbaarheid van het dak betreft de meerprijs voor het laten aanleggen €20 tot €45 per vierkante meter.

Plat dak of schuin dak

Indien je een groendak gaat aanleggen op een plat dak ben je over het algemeen goedkoper uit dan dat je een schuin dak gaat voorzien van sedum planten. Op een schuin dak tot ongeveer 35 graden kun je nog gebruik maken van een sedumbak. Is het dak veel schuiner dan dat, dan is het verstandig om te gaan werken met anti afschuifmatten als onderconstructie en wordt de prijs hoger.

Bereikbaarheid en hoogte dak

Wij willen dat onze monteurs te allen tijde veilig en zonder risico’s kunnen werken. De hoogte en de bereikbaarheid van een dak bepalen dan ook welke eventuele extra kosten er gemaakt moeten worden om veilig te werken. Voor een bungalow, berging of garage van 3 meter hoog hoeven wij geen extra maatregelen te nemen.

Moeten we echter aan de slag op een dak met drie verdiepingen of op een appartementencomplex, dan moeten we extra maatregelen nemen. Hierbij kun je denken aan een hoogwerker, valbeveiliging, ladder lift, steigers etc. Deze kosten zorgen voor een meerprijs op de offerte. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Vraag een offerte aan voor je groendak prijs

Wil je precies weten wat je groendak gaat kosten, dan kun je altijd een offerte aanvragen. Een van onze adviseurs gaat dan samen het project analyseren en bespreken. Op basis van de situatie maken wij vervolgens een concrete offerte voor je groendak.