Collectieve inkoop sedumdak

Collectieve inkoop sedumdak

Ieder dak dat van grijs naar groen gaat vinden wij bij Sedumdak-online prachtig. Onze visie en missie is om zo veel mogelijk daken te vergroenen in de Benelux. Hoe mooi is het dan als we met hele woonwijken tegelijk aan de slag gaan met het vergroenen van de daken. Wij helpen bewoners bij het opzetten en uitvoeren van de collectieve inkoop van een sedumdak.

Wat is een collectieve inkoop?

Bij een collectieve inkoop wordt er als collectief gezamenlijk iets gekocht. Momenteel zie je veel collectieve inkoop acties opgestart worden voor zonnepanelen, warmtepompen, isolatie etc. Echter zien wij dit nog te weinig gebeuren met sedumdaken en daarom willen wij daar graag mee helpen.

In een collectief zijn er altijd een aantal initiatief nemers die de kar trekken. In de praktijk zijn dat vaak twee tot vijf buren die graag een sedumdak willen aanschaffen. Om de gehele wijk te enthousiasmeren om het gezamenlijk aan te schaffen, informeren zijn de rest van de bewoners over de voordelen en mogelijkheden.

Collectieve inkoopactie Utrecht

Voordelen sedumdak collectief inkopen

Indien er een groepje vrijwilligers is gevonden, wordt er vaak bij meerdere partijen een offerte aanvraag gedaan om te kijken welke partij het beste aansluit bij de verwachtingen. Doordat een collectief vaak bestaat uit tientallen tot wel honderden deelnemers is het voor een partij interessant om een speciale prijs en maatwerk pakketten op te stellen om op die manier veel mensen mee te laten doen met de collectieve inkoopactie. Op die manier ontstaat er een win-win situatie. Veel afnemers voor de verkopende partij en een mooie korting voor de kopende partij.

Sedumdak-online helpt bij het opstarten collectieve inkoopactie voor sedumdaken

Wij helpen buurt- en bedrijfsinitiatieven bij het opstarten van een collectieve inkoopactie. Dit doen wij als volgt. Bij een aanmelding met minimaal 10 bewoners, dan wel ongeveer 400 m2 aan dak bespreken wij allereerst de wensen voor de sedumdaken. Indien de wensen besproken zijn, gaan we aan de slag met het opstellen van verschillende pakketten, zodat er voor iedereen een geschikt pakket tussen staat.

Een pakket kan bestaan uit de optie voor het zelf aanleggen of laten aanleggen door Sedumdak-online. Daarnaast kan er vaak gekozen worden voor een sedummat of een sedumbak oplossing met allerlei opties voor materialen die erbij gekozen kunnen worden. Als laatste combinatie kan er ook gekozen worden voor een sedumdak gecombineerd met zonnepanelen. Zoals gezegd, voor ieder wat wils.

De opties werken wij netjes uit in een document met collectieve prijzen. Hierbij werken wij vaak met een staffelkorting, dus hoe meer vierkante meter dak er gelegd kan worden, hoe hoger de korting en hoe interessanter het wordt.

Informatiebijeenkomst Sedumdak-online

Met het document gaan de initiatiefnemers de voordelen van een sedumdak onder de aandacht brengen bij de bewoners. Hierbij bieden wij ook altijd de mogelijkheid aan om een informatiebijeenkomst te organiseren voor de deelnemers. Dit kan digitaal of op locatie. Op die manier kunnen we vragen beantwoorden en alles nog eens goed toelichten. Dit alles gebeurd altijd in overleg met de organisatoren van het collectief.

Informatiebijeenkomst sedumdak

Subsidie aanvraag collectieve inkoop sedumdak

Wij kunnen ook ondersteunen in de subsidie aanvraag. Bij een collectieve inkoopactie is het vaak mogelijk om een gezamenlijke aanvraag in te dienen voor alle deelnemers. Dit vergt soms wat extra aandacht en tijd zodat dit goed gebeurd. Om er zeker van te zijn dat er subsidie gegeven wordt in jullie Gemeente of Waterschap, check altijd even de Energiesubsidiewijzer.

Planning en uitvoering project

Als alle voorbereidingen achter de rug zijn, dan gaan we in overleg met elkaar aan de slag met de planning en de uitvoering van de werkzaamheden. Op die manier weet iedereen wanneer hij of zij het dak zelf moet gaan aanleggen of wanneer wij het komen aanleggen. Wij leveren de materialen voor de sedumdaken op tijd aan, zodat alles volgens planning loopt. Indien gewenst maken we op het einde nog dronebeelden om het fantastische project te delen met alle deelnemers.

Zelf aan de slag met een collectieve inkoopactie voor sedumdaken?

Ben je van plan om samen met je buren of met het bedrijventerrein aan de slag te gaan met de collectieve inkoop van een sedumdak. En wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, zodat onze adviseurs de mogelijkheden kunnen bespreken.